Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani,

secția Ansamblu Coral – Muzică bisericească

Arta, în plenitudinea ei, își are începutul în legătură cu Sacrul. Sacrul a adus nu doar impulsul omului către artă ci, pentru un timp îndelungat, a fost sursa de inspirație și ocrotitorul artei, influența sacrului în artă fiind de necontestat.

De aceea, înființarea la Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, în 2022, a secției Ansamblu Coral – Muzică bisericească a venit ca un răspuns la frământarea comunității în a descoperi rădăcini veritabile ale exprimării artistice.

Muzica bisericească, chiar și atunci când renunță să fie spectaculoasă, are darul de a conduce (din punct de vedere artistic) către sublimul începutului iar de aici se poate porni pe cărări artistice încă neexplorate.

În cadrul secției Ansamblu coral – Muzică bisericească toți cursanții sunt invitați într-o călătorie în care să deprindă și să valorifice cunoștințe muzicale dar și valori social-morale atât de necesare existenței armonioase a unei comunități(prietenia, respectul reciproc, spiritul de echipă, prețuirea ființei umane, etc.).

Toate cursurile se desfășoară într-un cadru unic, special(biserica „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” Botoșani), care favorizează activitatea noastră, datorită parteneriatului dintre Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani și Parohia „Sf. Antonie cel Mare”(preot paroh, Dumitru Butnariuc) din Botoșani.

Absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani și al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității Al. I. Cuza, Iași, îndrăgostit de muzica bisericească și cu o experiență de aprox. 20 de ani în interacțiunea și lucrul cu copiii, am fost onorat cu responsabilitatea coordonării secției Ansamblu coral – Muzică bisericească, unde sunt înscriși 21 de cursanți, începând cu anul 2022.

Onofrei Dumitru-Cristian

PERFORMANTE 2023-2024

Productia interna Ansamblu coral Muzica Bisericerasca 2024

 Corul Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare”