Școala Populară de Arte "George Enescu"- Botoșani

MUNCA DE ACASĂ

 

  

 

De-a lungul anilor, începând cu 2005, a învățat și îndrumat peste cinci generatii de cursanți pe calea clapelor și tainele acestui instrument - pianul.
 Rezultatele frumoase  se reflectă în premiile obținute la concursurile și festivalurile naționale și internaționale .
 Prin talentul lor, cursanții au impresionat juriul și publicul auditor, obținând:


- la Festivalul ” Prietenii muzicii /PRO PIANO –ROMÂNIA ” iunie 2011
          Pîjîn  Grigorie - Marele premiu și premiul de excelență
          Vamanu Nicolae - Marele premiu
- la Concursul ” Ofrandă Sunetului ” mai 2011
          Grigorie Pîjîn - Premiul I și Premiul Radio - Iași
- la Festivalul ” Prietenii muzicii /PRO PIANO – ROMÂNIA ”- 2012
          Grigorie Pîjîn și Vamanu Nicolae – Diplome de merit
- la Concursul ” Ofrandă Sunetului ” - mai 2014
          Pîjîn Grigorie – Premiul al II-lea
          Nițuleac  Ilinca – Mențiune
- la concursul Național de pian ” Virtuozii ” - Brăila
          Pîjîn Grigorie - Diplomă de participare
          Calinic Bianca - Diplomă de participare
          Corduneanu Ioanac – Diplomă de participare
- la Festivalul de Interpretare Pianistică Botoșani 2013
          Ilinca Nițuleac - Diplomă de Participare
          Huțanu Diana - Diplomă de participare

    Sunt doar câteva exemple, însă frumoase și motivante pentru cursanți. Sunt producțiile la care cu emoție și bucurie  de vârste diferite, mai mici sau mai mari împărtășesc și împart cu spectatorii minunate clipe muzicale .
    Secția este frecventată și solicitată de mulți doritori să studieze acest instrument. Seriozitatea și responsabilitatea cu care se desfășoară întreaga activitate, asigură o colaborare fructuoasă între profesor și cursanți. Absolvenții câștigând experiență și înnobilare sufletească pe care doar muzica o poate oferi.

- la Concursul Judeţean (cu participare interjudeţeană) de Interpretare Instrumentală pentru Pian Contemporan ,ediţia a III a ,Suceava , 18 martie 2016 , cursantele secţiei pian,Niţuleac Ilinca anul IV de studiu şi Tudose Ilinca,anul II de studiu,au obţinut câte un premiu II pentru fiecare categorie în care s-au încadrat.
   

Dacă Ilinca Niţuleac şi-a îmbogăţit palmaresul, adunând premii importante la: Concursul Internaţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală “Ofrandă sunetului”-Iaşi ;Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”-Brăila ,Ilinca Tudose a trăit primele ei emoţii de concurent şi a deschis cea dintâi pagină a unui album în care cu siguranţă îşi va păstra diplomele pe care le va câştiga .
    Felicitări pentru ambele cursante şi mult succes mai departe!

**************************************************************************************************************************************************************************************************

Primăvara aceasta a adus bucurii în sufletul talentatelor cursante ale secţiei de pian ,din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Botoşani,coordonate de profesor Gheorghiţă Natalia ,prin rezultatele frumoase obţinute la festivaluri şi concursuri naţionale de interpretare pianistică.Concurentele au plecat spre competiţii cu gândul că trebuie să evolueze foarte bine şi să dăruiască tot ceea ce au învăţat şi au simţit lăsînd juraţii să decidă în funcţie de criteriile stabilite de ei ,rezultatele .

Rezultatele  sunt:

Sârbu Alessia:Premiul I de Excelenţă la Festivalul-concurs Naţional „Pianul ,a doua pasiune”Ediţia a III a-Rm.Vâlcea ,31 martie-01 aprilie 2017

Niţuleac Ilinca Ioana :Premiul al III lea la Concursul de interpretare instrumentală pentru pian complementar „Tinere talente ”,ediţia a IV a , Suceava ,31 martie 2017

Tudose Ilinca Elena :Diploma de participare la Concursul Naţional de Pian Musica Mundi ,ediţia a IV a ,31 martie -2 aprilie 2017 ,Bucureşti

Felicitări şi mult succes mai departe!

                                     prof. Natalia GHEORGHIŢĂ -7 aprilie 2017